Кафедра фізичного виховання та спорту

Мова:

Новини

Чемпіонат України з черлідінгу

Чемпіонат України з черлідінгу

18.04.2024

13 квітня 2024 р. у Львівській області пройшов Чемпіонат України з черлідінгу. Учасники змагалися у живописному куточку міста Винники, у чудовому залі спорткомплексу «Ємілі»!  Учасники прибули з різних міст України, багато було дітей  у різних номінаціях. У віковій категорії «Мастерс 25+» взяла участь команда «Nice Ladies». Глядачі оплесками супроводжували весь виступ команди! Серед учасниць цієї команди була старший викладач кафедри фізичного виховання та спорту Горшанкова Тамара Олександрівна! Судді високо оцінили виступ, команда стала Чемпіоном України! Подальші плани команди – підготовка та участь у Чемпіонаті Європи, що відбудеться  6-7 липня у Німеччині (м. Вісбаден). Вітаємо та бажаємо команді подальших успіхів!!!

Чемпіонат України з черлідінгу

Докладніше
Чемпіонат міста з чирлідингу «Незламний Харків»

Чемпіонат міста з чирлідингу «Незламний Харків»

07.04.2024

30 березня в нашому незламному Харкові відбувся Чемпіонат міста з чирлідингу «Незламний Харків». У складі команди, яка отримала заслужене золото, брала участь старший викладач кафедри фізичного виховання та спорту Горшанкова Тамара Олександрівна. Зараз команда готується до поїздки на Чемпіонат України, який відбудеться в місті Львів. Бажаємо команді перемоги.

Чемпіонат міста з чирлідингу «Незламний Харків»

Докладніше
Міжнародні змаганнях з Таеквон-до

Міжнародні змаганнях з Таеквон-до

17.03.2024

У березні студент факультету АКТ групи АКТАКІТ-20-2 Кирило Редькін у складі національної збірної команди України з Таеквон-до взяв участь у міжнародних змаганнях Roma Open 2024, що відбулись у Римі.

Кирило провів 4 бої в ваговій категорії до 75 кг та став призером змагань, а саме – виборов 3 місце в програмі “Спаринг” в особистому заліку, а також посів 2 місце з командного спарингу.

Докладніше
Відбіркові Чемпіонати України з пауерліфтингу

Відбіркові Чемпіонати України з пауерліфтингу

07.03.2024

З 18 лютого по 1 березня 2024 р. в м Коломиї Івано-Франківської області проходили три відбіркові Чемпіонати України з пауерліфтингу, з жиму лежачи та з класичного жиму лежачи.
Члени збірної команди ХНУРЕ з пауерліфтингу гідно виступили на цих престижних змаганнях.
Шулепа Олександр (КІУКІ-21-10) – 1 місце, з пауерліфтингу серед юніорів,
Шулепа Олександр (КІУКІ-21-10) – 3 місце з пауерліфтингу серед дорослих,
Зайкіна Олександра – 1 місце з класичного жиму лежачи серед дівчат,
Сливка Тетяна (ВПВПС-21-5) – 3 місце за класичним жимом лежачи серед юніорок,
Дідюк Олена – 1 місце по жиму лежачи серед юніорок,
Дідюк Наталія (старший викладач кафедри ФВС) – 1 місце за класичним жимом лежачи та 1 місце в абсолютній ваговій категорії,
Попруга Віра (МТТЕ-20-1) – 1 місце по жиму лежачи серед юніорок,
Попруга Віра (МТТЕ-20-1) – 1 місце за класичним жимом лежачи серед юніорок.
У складі збірної команди Харківської області зайняли у командному заліку:
1-е місце з класичного жиму лежачи серед жінок-ветеранів М2,
2-е місце з пауерліфтингу серед юніорів,
2-е місце з пауерліфтингу серед чоловіків,
3-е місце з класичного жиму лежачи серед дівчат,
Тренера, старшого викладача кафедри ФВС Дідюк Наталю Олександрівну на чемпіонатах з жиму лежачи та з класичного жиму лежачи нагородили дипломами за підготовку чемпіонок України Дідюк Олени та Зайкіної Олександри.

Відбіркові Чемпіонати України з пауерліфтингу Відбіркові Чемпіонати України з пауерліфтингу

Докладніше
Чемпіонат України з таеквон-до ІТФ

Чемпіонат України з таеквон-до ІТФ

29.02.2024

З 22 по 25 лютого у місті Вінниця відбулися змагання чемпіонату України з таеквон-до ІТФ на якому вдало виступила студентка гр. ІТІНФ-23-2 (факультет інформаційно-аналітичних технологій та менеджменту) Владислава Варвашевич. У двох видах змагальної програми вона виборола срібну та бронзову медаль чемпіонату. Бажаємо Владиславі успіхів у подальших спортивних стартах!

Чемпіонат України з таеквон-до ІТФ

Докладніше
ХІX літня Універсіади України з тхеквондо

ХІX літня Універсіади України з тхеквондо

25.02.2024

19-20 лютого в м. Хмельницький відбулись змагання ХІX літньої Універсіади України з тхеквондо ВТФ, у яких взяли участь 56 спортсменів з 12 регіонів України. Харківський національний університет радіоелектроніки на цих змагання представляла студентка факультету інфокомунікацій, майстер спорту України Єлизавета Христенко. У боротьбі з сильнішими спортсменками України, Єлизавета виборола друге місце у ваговій категорії 62 кг. Бажаємо Єлизаветі подальших успіхів у спорті та навчанні.

Докладніше
Відкритий міський турнір з класичного пауерліфтингу

Відкритий міський турнір з класичного пауерліфтингу

22.02.2024

17 лютого 2024 року у м. Лохвиця Полтавської області відбувся Відкритий міський турнір з класичного пауерліфтингу. Студент нашого університету, Шевченко Олег (ІТІНФ-22-2), виступав на цих змаганнях у ваговій категорії до 74 кг та став чемпіоном у жимі лежачи з результатом 95 кг. Вітаємо спортсмена з успішним виступом!

Докладніше
Чемпіонат України з пауерліфтингу

Чемпіонат України з пауерліфтингу

09.02.2024

9.02.2024 р. в м. Коломия Івано-Франківської області пройшов Чемпіонат України з пауерліфтингу серед дорослих. Студент нашого університету, один з найсильніших спортсменів секції силових видів спорту,  МСУ Шулепа Олександр (КІУКІ-21-5), показавши відмінні результати в присіданнях – 230 кг, у жимі – 110кг, у тязі – 202.5 кг та у сумі триборства – 542.5 кг, зайняв третє місце і став володарем чотирьох бронзових медалей (трьох малих у кожному русі, та однієї великої у сумі) у ваговій категорії до 83кг на цих престижних змаганнях. Але на цьому чемпіонаті Олександр ще буде виступатиме у своїй віковій категорії та боротиметься за місце у збірній команді України серед юніорів. Чекаємо на цей виступ та вболіваємо за студента з нашого університету!

Докладніше
Чемпіонат України зі стрільби з лука

Чемпіонат України зі стрільби з лука

08.02.2024

23-28.01.2024 р. в м. Львів проводився Чемпіонат України у приміщенні серед юніорів зі стрільби з лука. Студентка нашого університету Постельняк Софія (група ІТШІ-22-4), посіла 1 місце у складі збірної команди Харківської області. Пишаємося новим досягненням нашої студентки та бажаємо подальших перемог і в спорті і в навчанні!

Докладніше
Попрузі Вірі присвоєне «Майстер спорту України міжнародного класу»

Попрузі Вірі присвоєне «Майстер спорту України міжнародного класу»

19.01.2024

Студентка Харківського національного університету радіоелектроніки Вера Попруга (група МТТЕ-20-1) стала гросмейстером з шашок.

Відповідно до наказу Мінмолодьспорту №86 від 04.01.2024 року Попрузі Вірі Віталіївні присвоєне спортивне звання «Майстер спорту України міжнародного класу» – гросмейстер у шашках. Норматив спортсменка виконала на чемпіонаті Європи з шашок-100 серед жінок, що відбувся у Нідерландах (3 місце в турнірі з швидкої гри).

Докладніше
Пішов з життя Танянський Станіслав Федорович

Пішов з життя Танянський Станіслав Федорович

05.01.2024

4 січня на 85 році пішов з життя після важкої хвороби Танянський Станіслав Федорович, колишній завідувач кафедри фізичного виховання та спорту.

Він працював на кафедрі з 1969 року старшим викладачем, а з 1973 року по 2019 рік завідувачем кафедри.

Докладніше
Чемпіонат Харківської області з жиму лежачи

Чемпіонат Харківської області з жиму лежачи

28.12.2023

23 грудня 2023 року у м. Харкові пройшов чемпіонат Харківської області з класичного та екіпірувального жиму лежачи серед усіх вікових категорій. Від нашого спортивного клубу “Радіотехнік ХНУРЕ” під керівництвом тренера – викладача МСМКУ Дідюк Наталії Олександрівни, взяли участь 8 спортсменів, і всі вони принесли медалі різної гідності у скарбничку нашого клубу.

Серед наймолодших учасників виступила Зайкіна Олександра, яка покращила свій особистий результат у класичному жимі лежачи та посіла 1 місце у своїй ваговій категорії. Серед юніорок до 23 років виступила Сливка Тетяна (ВПВПС-21-5), яка у ваговій категорії до 52 кг, легко впоралася з вагою 35 кг і посіла також 1 місце, а в екіпірувальному дивізіоні чемпіоном цих змагань стала Дідюк Альона, у ваговій категорії 57 кг з результатом у жимі лежачи 85 кг.

Докладніше